اولین نشست تخصصی «بررسی نقش و جایگاه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیردولتی در پیشبرد سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴» 31مرداد96، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

نشست تخصصی بررسی نقش و جایگاه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیردولتی در پیشبرد سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 با حضور دکتر علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل روز سه شنبه 31 مرداد ماه برگزار شد.
این جلسه پرسش و پاسخ با حضور روسای دانشگاه های غیردولتی منطقه 9 کشور و به میزبانی موسسه آموزش عالی بینالود مشهد برگزار گردید. 

دکتر سید حسین نوعی (رئیس موسسه آموزش عالی اقبال) با اشاره به خدمات دانشگاه های غیرانتفاعی گفت: تعداد زیادی از دانشجویان کشور در دانشگاه های غیرانتفاعی در حال تحصیل هستند. نماینده روسای شورای هماهنگی دانشگاه ها و موسسات غیردولتی استان خراسان رضوی ادامه داد: باید بحث تعهد و تخصص در دانشگاه ها جدی گرفته شود و بتوانیم به نقطه ای برسیم که تعداد دانشجویان ، پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. 
دکتر حسین طیرانی معاون اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر دولتی کشور و رئیس دانشگاه خیام مشهد نیز گفت: در چند سال اخیر بین دانشگاه های غیرانتفاعی انسجام شکل گرفته و باعث ایجاد اتحادیه گردیده است. 
دکتر مطلب زاده ، رئیس موسسه آموزش عالی تابران نیز در این جلسه بیان کرد: دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد ، هر دو دارای دغدغه مشترک هستند و آن عدم وجد سیاست واحد در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد نحوه برخورد با دانشگاه های غیردولتی است. 
نبود سازوکار مشخص باعث شده دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی رقیب یکدیگر شناخته شوند.
وی همچنین پیشنهاد تشکیل معاونت دانشگاه های غیرانتفاعی در ساختار وزارت علوم را ارائه کرد. 
دکتر مطلب زاده با بیان اینکه دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد هر دو در راستای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش می کنند، تقاضای همکاری بیشتر بین دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد را داشت. 
دکتر بهزاد علیزاده ، در این نشست عنوان کرد: یکی از مباحثی که در دانشگاه های غیردولتی مطرح شده است جذب دانشجویان خارجی است. این در حالی است که ورود و ماندن این افراد با موانع و مشکلاتی روبروست. 
قائم مقام موسسه آموزش عالی بینالود مشهد افزود: دانشگاه هایی در کشورهای ترکیه و عربستان در حال حاضر تعداد زیادی دانشجوی خارجی دارند. اما ایران با وجود امکانات از این قافله عقب مانده است. 
دکتر رضا سعیدی با بیان اینکه دانشگاه ها باید به سمت رشته هایی با پتانسیل جذب بیشتر دانشجو بروند گفت: دانشگاه های غیرانتفاعی داخل کشور پتانسیل و زیرساخت جذب دانشجوی خارجی را دارند و باید بر روی مسائل بین الملل تمرکز کنند چرا که کشورهای همسایه زیرساخت های مناسب برای جذب دانشجو را ندارند. 
رئیس دانشگاه امام رضا (ع) ادامه داد: در بسیاری از مواقع با تفاهم نامه ها و همکاری ها می توانیم از زیرساخت ها استفاده کنیم. 
دکتر ملک نژاد (رئیس دانشگاه آزاد استان خراسان رضوی) خاطر نشان کرد توجه به کیفیت آموزش باید با توجه به مشکلات فعلی ضروری است. 
دکتر علی اکبر ولایتی در پاسخ به سوالات گفت: دانشگاه آزاد با توجه به اینکه دانشگاه خصوصی نیست و نظام روی آن سرمایه گذاری کرده است ، متعلق به مردم و نظام است. 
مشاور عالی مقام معظم رهبری ادامه داد: در بسیاری از کشورهای دنیا دانشگاه های غیردولتی نقش اول را دارند و هزینه ها از طریق دولت تامین نمی شود. موضوع آموزش عالی موضوعیست که روی سرنوشت کشور موثر است و این دانشگاه ها باید ضوابط را مانند دانشگاه های دولتی رعایت کنند. دانشگاه ها باید با توجه به رشته های مورد نیاز و پرتقاضا توسعه یابند. رئیس هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی همچنین اضافه کرد: استاندارد های ایران در حوزه پزشکی، قابل توجه است و در دنیا کم نظیر هستیم. دانشگاه های غیردولتی در این بخش می توانند برای جذب دانشجو همکاری کنند. وی در پایان اشاره کرد: به برکت وجود حرم حضرت رضا (ع)، ایران در جهان اسلام شناخته شده است و با یک برنامه ریزی دقیق توان این را دارد که به عنوان پایگاه پزشکی منطقه مطرح شود.

 photo 2017 08 22 19 01 49 Copy

ef6552e6 8078 4ed3 b93e 67d8ccfc0dd7 Copy

 

photo 2017 08 22 19 01 54 Copy

 کلیپ:         jh 

 

لینک خبر در سایت موسسه آموزش عالی بینالود

 

لینک خبر در سایت وزارت علوم، تحقیقات وفناوری
 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید